Le Petit Marseillais Freshness Detox

12. 05. 2020.

Ziaja Acai Berry Body Mousse

15. 05. 2020.

Le Petit Marseillais Gentle Purifying

13. 05. 2020.

Negde pre 10ak godina, kada sam počela da pratim blogove, sve Britanke su u to vreme pričale o Le Petit Marseillais šamponu sa belom glinom koji im je pomogao kada je u pitanju sporije mašćenje kose. I to mi je baš ostalo urezano, jer se sećam da sam javila sestri od tetke da ga kupi i sebi i meni (kod nas još uvek nije bilo LPM) i da mi je rekla da je svuda rasprodat. Tako da verujem da možete da zamislite moju sreću kada sam ugledala Le Petit Marseillais Gentle Purifying kolekciju kod nas (verovatno je dostupna već godinama, samo je ja nisam primetila ranije). 

U ovoj kolekciji se nalaze šampon i balzam za kosu. Šampon sadrži 250ml, a balzam 200ml i cena im je po oko 350din. Na pakovanju piše da sadrže aloe veru i belu glinu. Namenjena je kosi koja se masti. Za razliku od napomene sa  Le Petit Marseillais Freshness Detox balzama (o kom sam vam pisala juče LINK), na “zelenom” balzamu ne piše da ga treba nanositi od korena kose. 

Le Petit Marseillais Gentle Purifying šampon miriše na čisto i osvežavajuće. Ono što mi je bilo potpuno neočekivano (nakon 10 godina očekivanja) jeste da ovaj šampon jednostavno nije ništa posebno. Da, lepo očisti kosu, kosa je lepršava, ali se već sutra izmasti. Posebno me je razočaralo što mi je “probudio” seboroični dermatitis i što sam ga duže koristila, stanje je postajalo sve gore. Potrošili smo ga za svega 20ak dana. 

Le Petit Marseillais Gentle Purifying balzam je, rekla bih, standardno dobar. Svideo mi se koliko i njegov “plavi” kolega (LINK). Lepo raščešljava kosu, ne masti je, ne otežava je, daje joj prijatan miris. Sporo se troši, za razliku od šampona i ne mora da se dugo drži na kosi, što su svakako plusevi koji ga čine vrednim probe

Moje isprobavanje LPM proizvoda svakako neće da stane ovde. Kupke su me oduševile, Le Petit Marseillais Freshness Detox kolekcija za kosu takođe, a radujem se i isprobavanju njihove kolekcije za kosu sa kokosom. Ipak, mislim da se Le Petit Marseillais Gentle Purifying kolekciji neću vraćati u budućnosti. 

Kakvi su vaši utisci o LPM proizvodima? Koji šampon koristite, ukoliko imate kosu koja se masti?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.