Balea kreme za telo

09. 05. 2020.

Le Petit Marseillais Gentle Purifying

13. 05. 2020.

Le Petit Marseillais Freshness Detox

12. 05. 2020.

Sećam se kada se Le Petit Marseillais pojavio kod nas na tržištu. Imali su prelepe reklame i dizajn pakovanja, cene su im tada bile nešto skuplje od drogerijskih proizvoda koje sam, kao student, isključivo koristila. Nisam ih kupila tada, ali me to nije sprečilo da ih redovno njuška. Onda sam vremenom zaboravila na njih, sve dok nedavno nisam kupila njihove kupke koje su me oduševile kako mirisom, tako i učinkom. Onda sam krenula redom da isprobavam i tako došla do Le Petit Marseillais Freshness Detox kolekcije za kosu.

I nakon toliko godina mi je njihov dizajn prelep. Pakovanja su prelepog dizajna i boja i baš sam se radovala korišćenju njihovih proizvoda. Le Petit Marseillais Freshness Detox je odabrana kao prva kolekcija za kosu koju ću probati pre svega zbog prelepog, citrusnog i osvežavajućeg mirisa. U ovoj kolekciji se nalaze šampon i balzam za kosu. Šampon sadrži 250ml, a balzam 200ml i cena im je po oko 350din. 

Le Petit Marseillais Freshness Detox šampon je providan, prelepog mirisa i veoma specifično peni na kosi. Pena je gusta i čvrsta i kosa je prelepo očišćena nakon korišćenja ovog šampona. Oduševio me je jer sam mogla da perem kosu na 2-3 dana, a to je dovoljno da mi neki šampon postane favorit. Na pakovanju piše da sadrži ekstrakte listova verbene i čajevca i da ne opterećuje kosu – što mogu i da potvrdim. Piše da je namenjen svim tipovima kose. 

Sa druge strane Le Petit Marseillais Freshness Detox balzam za kosu takođe sadrži ekstrakte listova verbene i namenjen je svim tipovima kose. Balzam raspetljava, pročišćuje i osvežava kosu direktno iz korena. Piše čak i “osetićete da će vaše teme biti oslobođeno nečistoća, a vaša kosa će izgledati savršeno raščešljano, sveže i zdravo”. Kao osoba koja ima fobiju od mašćenja kose još iz srednjoškolskih dana, ne upuštam se u eksperimentisanje sa nanošenjem balzama na koren kose, pa to nisam uradila ni sa ovim. Ali mogu da potvrdim da prelepo raščešljava kosu, čini je mekanom i ne otežava je. Pri tom je potrebna jako mala količina proizvoda. 

Jedina zamerka koju imam jeste da se šampon brzo troši, pa nam je jedva izdržao mesec dana (nas dvoje ga koristi, ja češto – svaki drugi ili treći dan, dečko nešto ređe). Sa druge strane, količina balzama koja je potrebna je zaista minimalna, pa sam nakon mesec dana korišćenja jedva prešla polovinu. 

Definitivno planiram da ponovo kupim ovaj šampon (na spisku je već), tako da znajte da ga od srca preporučujem. Balzama još imam, pa neće biti na spisku skorije, ali mi je i on bio baš super!

Da li ste probali neke LPM proizvode? Koji su vaši favoriti?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.