ARTDECO All in One maskara

04. 01. 2020.

Pyunkang Yul Moisture Ampule

06. 01. 2020.

iUNIK Propolis Vitamin Synergy serum

05. 01. 2020.

Moja opsesija proizvodima za negu kože iz Azije počinje još 2016. godine, kada sam počela da, preko posla, upoznajem mnogo devojaka i žena iz Azije. Dešavalo mi se da mesecima razgovaram sa nekom devojkom preko interneta, da bih na kraju saznala da ima 45 godina, dok sam ja mislila da je u kasnim 20im. Radeći sa devojakama i ženama iz Japana, Koreje, Kine, Vijetnama, sa Tajlanda ili Tajvana shvatila sam zašto je njihova nega kože sve popularnija “na zapadu” i rešila da i sama isprobam neke proizvode. Početkom godine naručila sam prve proizvode sa sajta YesStyle i krenula u testiranje. Priču o proizvodima iz Koreje počećemo iUNIK Propolis Vitamin Synergy serumom.

iUNIK serum sa propolisom i vitaminom C namenjen je smirivanju i hidrataciji kože, ima “izbeljujući” efekat, odnosno pozitivno dejstvo na hiperpigmentaciju koja se javlja kao posledica oštećenja od sunca ili kao posledica bubuljica, a kažu da deluje i protiv bora.

Sam serum ima gotovo vodenu teksturu, koja se razmazuje lako i veoma brzo, tako da nema potrebe da preterano “vučete” kožu tokom mazanja. Miris gotovo da se ne oseti i ne zadržava se na koži, a i žuta boja seruma iz bočice se ni malo ne primećuje na licu. Ukoliko preterate sa količinom proizvoda koji nanesete na lice, može doći do lepljivog osećaja na koži, zato je uvek bolje da počnete sa manjom količinom, pa onda dodate ukoliko vam zafali. Međutim, čak i ukoliko preterate i imate lepljiv osećaj, kada nanesete kremu preko, taj osećaj će se izgubiti, tako da bez brige.

Ovaj serum fantastično hidrira kožu, čini da izgleda “punije”, odmornije, sjajnije. Vraća koži boju, ujednačava ten i generalno daje osećaj hidrirane i zdrave kože. Ja sam ga najčešće koristila uveče, ali ga nekada koristim i ujutru ukoliko primetim da mi je koža suva, bez boje i sjaja (najčeće ukoliko ne spavam dovoljno).

Bez obzira na vitamin C u sastavu (kako u pitanju nije vitamin C namenjen ekfoliaciji) koristila sam ga kao deo večernje rutine i na moru (uz obavezan SPF 50 tokom dana) i nisam imala nikakva neželjena dejstva. Tokom veoma toplih dana koristila sam ga kao jedini korak kada je hidratacija u pitanju i nisam se više mastila od njega, što znači da mi je pružio sasvim dovoljnu hidrataciju. Ipak, nisam to radila prečesto, kako je moja koža često dehidrirana i uvek suva. 

Kada je hiperpigmentacija u pitanju imam sreće da velike bubuljice, koje za sobom ostavljaju tamnije mrlje, retko imam, i takođe imam sreću da mi hiperpigmentacija brzo prolazi, pa nisam primetila neku razliku tokom korišćenja ovog seruma. Što se tiče mojih pegica, koje imam od rođenja, nisu posvetlele od ovog seruma. 

iUNIK serum u svom sastavu sadrži 70% propolisa i 12% vitamina C dobijenog od biljke Pasji trn, zatim vodu, glicerin, niacinamid (vitamin B3), ekstrakte iz 12 različitih biljaka, ekstrakt meda, kao i ulje bergamonta. Ekstrakt  propolisa ima ulogu da smiri kožu, da deluje protiv upalno i anti-bakterijski, vitamin C bi trebalo da ujednači ton kože, kao i da posvetli hiperpigmentaciju. U sastavu nisam pronašla parfeme, kao ni boje, a i proizvođač tvrdi da ih u sastavu nema. 

iUNIK Propolis Vitamin Synergy serum dolazi u staklenom pakovanju od 50ml sa staklenom pipetom za lakše i higijensko doziranje proizvoda. Imati serum u pakovanju od 50ml je samo po sebi impresivno (imajući u vidu da obično dolaze u pakovanjima od 30ml (nekada čak i manje). 

Cena ovog seruma je oko 11-15€ što je, ako mene pitate, fantastična cena za tu količinu proizvoda. Ako vam još kažem da vam je za celo lice i vrat potrebno oko 3-4 kapi, jer se ovaj serum jako lagano razmazuje – jasno vam je da će vam trajati mesecima. 

Ovo je prvi KBeauty proizvod za negu koji sam isprobala, a da nije dostupan kod nas i iskreno sam impresionirana. Bez obzira što sam u prethodnih godinu dana koristila i neke druge serume, njih sam prosleđivala dalje, dok se iUNIK Propolis Vitamin Synergy serumu religiozno vraćam. 

iUNIK Propolis Vitamin Synergy serum kupljen je samostalno i u pitanju nije nikakva vrsta saradnje, međutim YesStyle sajt nudi popust uz “influencer code” – BBTHEORY za sve kupovine sa njihovog sajta, a možete ga ostvariti i klikom na ovaj link. Serum možete naručiti ovde

Da li ste i vi poludeli za KBeauty proizvodima za negu? Koje ste proizvode do sada probali?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.