Alvede piling od kafe

15. 01. 2020.

Essence Crystal Power paleta senki

19. 01. 2020.

Essence Epic Sunset paleta senki

18. 01. 2020.
Beauty Bang Theory Essence Crystal Power paleta senki
Beauty Bang Theory - Essence Epic Sunset Palette

Nikada ranije nisam probala Essence palete senki. Pojedinačne jesam, ali jaaaako davno, tako da me je paketić koji smo dobile od Essence-a sa paletama unutra, baš obradovao. Essence Epic Sunset paletu sam isprobala čim smo je dobili, istog dana, jer su me nijanse u njoj oduševile. 

Pakovanje je kartonsko i u poklopcu se nalazi ogromno ogledalo. Paleta se može lepo otvoriti, tako da stoji ravno na stolu, ili je možete presaviti ukoliko više tako volite. U paleti se nalazi čak 16 senki, 14 malih i 2 velike. Samo jedna mala nijansa je mat – In the clouds, dok su sve ostale šimeraste. Dve velike senke takođe su mat. Ovu paletu još uvek nisam videla u prodaji, ali kako je bila poklon od Essence Srbija tima, sigurna sam da će se pojaviti u prodaji. 

Što se velikih senki tiče, nisu me impresionirale. Lepo su pigmentovane, lepo se blendaju, ali bih više volela da su stavili još jedan red malih senki umesto ove dve. Svetlija nijansa – Lightness of Day je sasvim ok kao bazna senka, mat nijansa boje kože. Tamnija nijansa – Darkness of Night je hladna braon nijansa koja se nešto teže blenda i meni se nikako ne slaže uz ostale nijanse, plus što jako retko nosim hladne tonove na očima. Ona mi se jedina baš ne sviđa.

Mala mat senka u nijansi In the clouds je hladno ljubičasta nijansa, ali koja vuče na braon na kapku i vrlo neočekivano sam je koristila veoma često. Odlično izgleda u pregibu kapka uz šimeraste senke na pokretnom delu. Šimeraste senke su fantastične pigmentacije. Mogu se blendati četkicama, ali vam je moj savet da ih ipak nanosite prstima ili pljosnatom četkicom. Tako im čuvate i pigmentaciju i šimer, dok se blendanjem četkicama pigment dosta izgubi. Naravno svakako ih izblendam malo kako bih spojila šimer nijansu sa mat koju imam u pregibu kapka, ali ništa više od toga. 

Essence Epic Sunset paleta me je oduševila, kada su šimeraste senke u pitanju. Nisam verovala da ću ih sve koristiti, ali jesam. Lepo se kombinuju jedna sa drugom. Ono što mi je dodatni plus kod ove palete jesu jarko plava nijansa – Nightfall i ružičasta nijansa – Pink Skies za koje verujem da su nijanse koje se teže mogu naći u drogerijama. Takođe nijansa Perfect Glow je prelepa roze nijansa koja daje prelep sjaj kako kapku tako i unutrašnjem uglu oka. 

Beauty Bang Theory - Essence Epic Sunset Palette

Zapravo, sada kada sam počela da opisujem redom nijanse shvatila sam da mi se svaka sviđa. Sve nijanse imaju specifičan pigment ili se specifično presijavaju i zato smatram da je ovo jedna posebna paleta pogotovo u drogerijskom cenovnom rangu. Da, morate “naučiti” da radite sa njom, odnosno više se fokusirati na nanošenje prstom, blend po ivicama, ali je meni, kao amateru koji šminka samo sebe, baš legla. 

Zamerka koju imam jeste samo jedna mat senka, kao i dve velike mat senke koje bih ja iskreno zamenila sa još jednim redom od 7 nijansi. Bez obzira na to preporučujem vam ovu paletu, jer je koristim mesecima i verujem da se može iskoristiti za 101 makeup look i da je možete koristiti u raznim situacijama. Iskreno se nadam da će se uskoro pojaviti kod nas i verujem da će joj cena biti oko 1000 dinara, imajući na umu koliko su povoljni Essence proizvodi. 

Jeste li probali Essence palete? Kakvo je vaše iskustvo sa njima?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.