Yves Rocher ulje za skidanje šminke

18. 11. 2020.

Garnier SOS Repair 10 u 1 krema za kosu

21. 11. 2020.

CosRX Low pH Good Morning gel za umivanje

20. 11. 2020.

Kada sam počela da se upoznajem sa korejskom kozmetikom, jedan od proizvoda za koji sam čula najviše preporuka jeste CosRX Low pH Good Morning gel za umivanje. Gotovo sve recenzije tvrdile su da je u pitanju gel koji će odgovarati gotovo svima, koji ima nisku pH vrednost, koji je formulisan sa ekstraktima raznih biljaka i koji ne isušuje kožu. 

Međutim, ovo je bio prvi korejski proizvod koji me je razočarao i mogu vam reći da mi se srce slomilo! Sam gel je veoma prijatan na licu. Nešto ređi od klasičnih gelova, prelepo peni i tokom umivanja je nežan prema koži. Potrebna je nestvarno mala količina i biljni miris stvarno je predivan za jutro. 

CosRX Low pH Good Morning gel mi nije odgovarao iz više razloga. Pre svega, što sam ga duže koristila, to je osećaj zatezanja nakon umivanja na mojoj koži bio sve jači. Nakon par nedelja počeo je i da me iritira, pa su mi se ujedno pojavili i suvi pečati i bolne potkožne bubuljice. Sve bih ja to prepisala PMS-u i stresu, da nisam čak 3 puta pokušavala da ga korisitm i prestajala i svaki put dobijala istu reakciju. 

Pošto iz ekoloških razloga ne volim da bacam proizvode, ja sam na kraju potrošila ovaj gel i koristila sam ga jednom u 10 dana i tako mi nije smetao, ali sam uvek bila u blagom strahu kako će mi koža odreagovati na njega. Svakako bih moja iskustva uzela sa rezervom, ukoliko ste inače planirali da probate ovaj gel, pošto se ne sećam da sam pročitala negativnu recenziju, kako na stranim, tako i na domaćim blogovima. 

Njegova cena na korejskim sajtovima kreće se od 10-15e za 150ml gela, dok mu je kod nas cena 1700-2100 zavisno od popusta i možete ga kupiti na Skintemple sajtu.

Kakva su vaša iskustva sa korejskim umivalicama?

Sve fotografije: Dislokacija

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.