Laneige Water Bank Moisture Kit

24. 11. 2020.

Alverde pakovanja za kosu

23. 02. 2021.

CosRX Acne Pimple Master Patch

20. 02. 2021.

Ako izuzmemo 2 godine tokom puberteta kada su mi bubuljice i mitiseri bili redovni, nezvani gosti na licu, imam sreće da mi je lice obično bez nepravilnosti. Možda je ispravnije da napišem IMALA sam sreće. Hvala zaštitnim maskama, što se više ne mogu baš pohvaliti čistim licem i što su mi brada i obrazi sve češće pod upalom koje najčešće ostavljaju i flekice :( . Nisam verovala da će doći dan da pišem o proizvodu koji smiruje bubuljice, ali evo nas. Danas je red na CosRX Acne Pimple Master Patch, proizvod bez kog nikad nisam.

24 lepljiva kružića veličine 7mm, 10mm i 12mm ne izgledaju baš obećavajuće kada ih vidite u pakovanju. Srećnom, nije poenta da ih gledate, već da ih zalepite preko bubuljice koja je ili izašla ili se još uvek premišlja. CosRX hidrokoloidni flasteri funkcionišu tako da štite upaljenu bubuljicu, ne suše kožu oko nje i upijaju nečistoće i masnoću iz kože. Na pakovanju piše da se mogu koristiti na aknama, mitiserima i zagnojenim bubuljicama. 

CosRX Acne Pimple Master Patch volim zato što me pre svega spreče da kopam lice, jer čim vidim da se nešto sprema, odmah ih lepim. Smiruju mi potkožne bubuljice, ili ih izvlače na površinu. One koje su već izašle brže suše i nestaju bez flekica ili sa manjim flekicama. Znam da zvučim kao TopShop reklama, ali verujte mi da je zaista tako :D I to nije sve! Lepak im je tačno toliko jak da flasteri ostanu na licu dok ne rešite da ih skinete, a sa druge strane kada ih skinete ne oštetite kožu okolo. 

Najčešće ih nosim oko 8h u cugu. Ako vidim da i nakon tih 8h bubuljica nije smirena do kraja, ponovim turu. Bez obzira na moj opis ovog proizvoda, ovo ipak nije čarobni štapić i kada kažem da bubuljica “nestaje” mislim da je smirena, da je zagnojeni deo izvučen skidanjem flastera, kao i da nema crvenila, bola i svraba. Takođe, pošto nema ni kopanja, teško da ćete završiti sa krasticama i flekicama. 

Presrećna sam što se CosRX Acne Pimple Master Patch flasteri mogu naći i u DM-u od nedavno, a cena im se kreće od 500-700 dinara zavisno od popusta. 

Imate li iskustva sa ovim tipom proizvoda?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.