Junski favoriti 2019 (+VIDEO)

07. 07. 2019.

Scholl turpija za stopala (+VIDEO)

21. 07. 2019.

ColourPop x Disney (+VIDEO)

14. 07. 2019.

ColourPop šminka me je oduvek impresionirala, tako da mi je zaista čudno da sam tek početkom godine naručila svoj prvi paket sa njihovog sajta. Kada sam videla da su izbacili Disney kolekciju znala sam da ne smem da je propustim! Toliko sam je želela da sam imala karticu spremnu i alarm navijen da kupim sve što želim čim puste u prodaju. Naravno to se nije dogodilo pošto se sve odmah “rasprodalo”, ali sam par dana kasnije ipak uspela da dođem do ColourPop x Disney kolekcije. O samoj kupovini ćemo pričati nešto kasnije, ali za sada je red da počnemo sa proizvodima. 

Činjenica da sam morala da pričekam par nedelja ispostavila se kao dobra za moj novčanik, imajući u vidu da sam na prvu htela da kupim SVE, jer naravno, kako bez čitave kolekcije, ali sam se u međuvremenu urazumila i na kraju kupila samo ono što sam zaista želela i što sam znala da ću koristiti. 

Odmah sam znala da ću kupiti paletu, pošto su ColourPop senke hvaljene svuda u svetu, a i nijanse su mi se zaista svidele, jer je paleta izgledala idealno kako za dnevnu, tako i za večernju šminku. I zaista na prvo korišćenje i igranje bila sam oduševljena. Ma i više od toga, impresionirana, kasnije i da i ne. Cena joj je bila $20 što mislim da je i više nego povoljno za paletu od 15 senki. Pokušaću da vam nijanse iz palete opišem “po redovima” kako biste imali najbolji uvid u sve senke. 

Što se prvog reda tiče sve sem četvrte nijanse su mat, dok je četvrta blago šimerasta. Sve nijanse su dobre pigmentacije – odnosno pigmentisane su baš onoliko koliko mi se to sviđa. Prva nijansa nije nešto zbog čega ćete pasti u nesvest, ali je i više nego dobra za ispod obrve, blendanje ili setovanje baze za senke. Ostale mat nijanse su super pigmentacije, odlično se blendaju kako samostalno, tako i jedna sa drugom, i lako se nadograđuju. Šimer nijansa Triton je takođe odlične pigmentacije i prelepo izgleda na očima – kako samostalno, tako i u kombinaciji sa ostalim senkama. Svih pet senki se mnogo truse, što je moja glavna zamerka. Truse se i u pakovanju i prilikom nanošenja

Drugi red je mnogo zanimljiviji od prvog. Sve nijanse izgledaju kao presovani pigment. Očekivano im je pigmentacija fenomenalna. Mogu se koristiti preko ostalih senki ili suve ili mokre, mada se meni kao najbolje rešenje pokazalo nanošenje uz pomoć prsta ukoliko želim jaku pigmentaciju i metalik efekat na kapcima, a suvom četkicom ukoliko želim da samo “zasijam” mat senku koja je ispod. Gotovo neizostavno ih nanosim na unutrašnji ugao oka. Ne truse se gotovo uopšte, što je veoma impresivno, ako mene pitate. Ovaj red obožavam.

Poslednji red mi je pola-pola. Prve dve senke su metalik i fenomenalne! Veoma su jedinstvene i odlične su za bilo koji bordo ili roze makeup look. Ne truse se. Najbolje se nanose prstom, a za blendanje se lepo ponašaju i uz pomoć četkice. Treća nijansa izgleda metalik i izgeda tamno ljubičasto u pakovanju, a zapravo je tamno braon i puna šljokica. Nešto se teže blenda i više trusi ali može da posluži za neki braon smokey eyes. Poslednje dve nijanse su mi izgledale odlično, a zapravo su najveće razočarenje. Braon i crna pune šljokica na prvi pogled vraćaju u rane dvehiljadite i bude tinejdžerku u meni, ali i kvalitet im je kao da su pravljene tada. Veoma su tvrde, mnogo se truse, teško blendaju, ne izgledaju ravnomerno na kapku i šljokice se rasipaju svuda, a samo na kapcima ne ostaju. Ja se nisam snašla sa ove dve nijanse nikako. 

Bez obzira na sve negativne strane palete, ova paleta je jedina koju sam koristila prethodna 2-3 meseca. Mala je, kompaktna, zatvara se na magnet i većina senki iz nje mi se dopada. Samo su mi poslednje 2 potpuni promašaj i smatram ih neupotrebljivim, dok sve ostale, bez obzira na to što se truse, koristim redovno. Uvek prvo šminkam oči, pa mi nije teško da obrišem obraz kada završim sa očima i pre nego što počnem da šminkam lice. Takođe, ni jedna od senki mi se nije sakupljala u pregibu kapka, ma koliko ih dugo nosila, a inače imam masne kapke. 

Par nedelja koje su dovele do “hladne glave” učinile su da umesto svih nijansi karmina odaberem samo dve za koje sam bila sigurna da ću ih koristiti. ColourPop karmini su još jedan od njihovih proizvoda za koje sam čula samo reči hvale. Cena im je bila $7, a kvalitet im i te kako prevazilazi moja očekivanja. Pakovanje izgleda veoma luksuzno (bez problema mogu da ga uporedim sa Lisa Eldridge pakovanjem). 

Belle je nude nijansa, koja je baš kako treba. Rozeg podtona, kremaste teksture i veoma pigmentovana. Sa druge strane Tiana je prelepe bordo nijanse koja je meni nezaobilazna tokom jeseni i zime, što me nije sprečilo da je koristim i tokom proleća, kao i u videu u sred juna. Obe nijanse su veoma prijatne na usnama, odlično se razmazuju, ostavljaju pigment prilikom prvog nanošenja, a i oblik im je takav da možete veoma precizno da ih nanesete. Tamnija nijansa zna da istakne suve delove na usnama, ali manje nego što je to slučaj sa klasičnim tamnim mat nijansama.

Ono što me je potpuno “oduvalo” kada su ove nijanse u pitanju, jeste kako se ponašaju na usnama nakon nanošenja. Da, ostavljaju kremast trag koji će se preslikavati na čase i slamčice, ukoliko ih ne matirate maramicom, ali prava magija se dešava tek sat-dva nakon nanošenja. Nekom Disney magijom usne ove karmine “upiju” i oni se potpuno matiraju na usnama. Ali opet ne neprirodno, tečni karmin mat, već kao da su stain uz punu pigmentaciju. Bez imalo preterivanja ih ne osećate na usnama i više puta mi se desilo da se pogledam nakon nekoliko sati u ogledalu i iznenadim se da još uvek izgledaju kao kad sam ih nanela – kako kada je pigmentacija u pitanju, tako i sam oblik (ne uvlače se u borice oko usana, ne razmazuju se nikako). 

Karmini su moj apsolutni favorit, ne samo kada je ova ColourPop x Disney kolekcija u pitanju, nego i inače, među svim karminima koje imam u svojoj kolekciji. Mislim da vrede mnogo više od $7 i sigurna sam da ću naručiti još neke ColourPop karmine u budućnosti. 

Pre nego što vas “pustim” da odete, moram da vam kažem i koju reč kada je naručivanje sa ColourPop sajta u pitanju. Ja sam za naručivanje koristila Visa Electron karticu i nekoliko puta mi je bila odbijena (pisalo je da nemam dovoljno sredstava na kartici) i dok ja refresh-ujem stranicu i probam ponovo, ono što sam želela se uveliko rasprodalo. Kada sam jednom uspela da 2-3 puta pokušam bez da je išta rasprodato, uporno sam dobijala istu poruku. Nakon što sam pozvala call centar Banke Intesa rekli su mi da je ColourPop sajt označen kao “nesiguran” od strane Visa-e, i da zbog toga ne mogu da kupim ništa sa tog sajta. Rešenje je bilo da gospodin iz call centra “otključa” sajt i dozvoli mi transakciju i nakon toga ga opet blokira, što smo i uradili. Transakcija je prošla bez ikakvih problema i naplaćeno mi je tačno onoliko koliko je trebalo. Paket je stigao u zemlju za 2-3 nedelje i još 10ak dana je bio na carini. Sve je bilo odlično zapakovano i ništa nije bilo oštećeno.

Što se carine tiče, vrednost naručenog paketa je bila $114, kako sam se udružila sa drugaricom prilikom naručivanja i naplaćeno mi je oko 4000-4500 dinara za carinu. Kako su mi objasnili carina iznosi 10%, ali uz 20% poreza, otvaranje paketa i svu ostalu administraciju, praktično na cenu paketa, čija vrednost prelazi 50€, plaćate oko 30% vrednosti paketa prilikom preuzimanja u pošti. Besplatnu dostavu sa ColourPop sajta dobijate ukoliko potrošite više od $50, tako da vidite da li vam se isplati više da naručite nekoliko manjih paketa i za iste platite dostavu, ili jedan veliki uz +30% zbog carine i ostalih troškova. Još uvek nisam čula da je neko naručio sa ColourPop sajta i da nije platio dodatno prilikom preuzimanja, tako da budite upozoreni. 

Nadam se da su vam današnji tekst i video bili od koristi kako kada je šminka u pitanju, tako i samo naručivanje. Mi naravno čekamo vaše utiske, a vi ne zaboravite da bacite pogled na naš YouTube kanal! Ljubimo vas!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.