Essence VS Nails Inc

03. 11. 2015.

Maybelline – Pink So Chic

09. 11. 2015.

Biodermin piling za lice

06. 11. 2015.

Većina proizvoda koje koristim u svojoj svakodnevnoj nezi kože je brenda Bioderma. Proizvod koji najduže koristim i kome se uvek vraćam je Exfoliating Purifying Gel – piling za lice koji ću vam danas predstaviti.

Biodermin Exfoliating Purifying Gel deo je njihove Sébium zelene linije.  Predstavlja mešavinu mehaničkog i hemijskog pilinga. Preporučuje se osobama sa kombinovanom i masnom kožom. Moja koža je normalna, sa masnom T zonom i povremeno dehidriranim delovima lica. Ovaj proizvod mi savršeno odgovara.

U sebi sadrži plastične mikro čestice koje uklanjaju površinske nepravilnosti na koži i pomažu kod uklanjanja mitesera. Proizvođač tvrdi da njihov patent – Fluidactiv® koji se nalazi u ovom proizvodu reguliše lučenje sebuma, sprečava začepljenje pora i ubrzava obnavljanje ćelija kože. Biodermin piling u sebi sadrži veliku količinu piling čestica koje ravnomerno prekrivaju i pilinguju svaki deo vašeg lica. Može se koristiti i na telu. Ovaj piling u sebi sadrži plastične mikro granule koje su dosta tvrde, ali bez obzira na to neće vam iziritirati kožu prilikom korišćenja. Nemojte ga koristiti češće od jednom do dva puta nedeljno. Kožu ostavlja glatkom i mekanom. Nakon korišćenja lice će neko vreme izgledati zategnutije i pore će biti suženije, pa je zato pogodan za korišćenje pre šminkanja.

Beauty Bang Theory - biodermin piling - Exfoliating Purifying Gel 1

Biodermin piling u sebi sadrži i glikolnu kiselinu, koja vrši blagi hemijski piling lica. Glikolna kiselina se koristi za uklanjanje površinskog, odumrlog sloja kože i odlična je u borbi protiv bubuljica. Takođe pomaže kod začepljenih pora i blagih pigmentacija kože. Ovaj piling možete nakon kružne masaže ostaviti na licu par minuta kako bi glikolna kiselina što bolje obavila svoj posao.

U sebi ne sadrži parabene. Ima blag miris koji se ne zadržava na koži. Pakovanje od 100ml košta 7-9 € u zavisnosti od prodavnice. Exfoliating Purifying Gel još uvek nije dostupan u Srbiji. Bioderma Srbija stalno proširuje svoj asortiman, pa se nadam da će se uskoro naći i na našem tržištu. Ovaj piling je zaista odličan i jedan je od mojih favorita kada su proizvodi za negu kože u pitanju.

Koji je vaš omiljeni Bioderma proizvod za negu kože?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.