JayJun eye gel patch maskice

03. 05. 2020.

Balea kreme za telo

09. 05. 2020.

Balea pene za tuširanje

08. 05. 2020.

Uvek, baš uvek, padnem na Balea pakovanja! Kupke su mi verovatno među najomiljenijim proizvodima koje stalno imam po nekoliko komada koje čekaju na svoj red. Nisam previše eksperimentisala kada su kupke u pitanju i klasične gel, kremaste ili eventualno uljane su uvek bile moj prvi izbor. Nedavno sam potpuno slučajno, u prolazu, zapazila dve nove Balea pene za tuširanje i uopšte nisam mogla da odolim pakovanjima! 

Postoje dva mirisa – u roze pakovanju nalazi se pena pod nazivom Calm Down. Sadrži ulje avokada, miris cveta tiare i kokosa. Da mi je neko rekao da mi neće biti žao što se miris kokosa gotovo ne oseća ne bih mu verovala! Šta god da je cvet tiare miriše kao san. Ali onaj san uz koji se nesvesno smeškate dok spavate! Da toliko predivno! Veoma je osvežavajuć, voćkast, meni ne cvetan. Miris se najviše oseti odmah po istiskanju proizvoda iz bočice, dok se tokom sapunjanja polako gubi i na moju ogromnu žalost, samo u tragovima se zadržava na telu, ne dugo. 

U drugoj, zelenoj bočici, nalazi se Pure energy pena. Sadrži ekstrakt zelenog čaja i miris limete i nane. I ova Balea pena za tuširanje miriše kao san. Na limunanu, osvežavajuće! Ovakvi mirisi su mi omiljeni tokom leta, pošto mi se čini kao da hlade. Miris ove kupke nešto je manje intenzivan u odnosu na svog roze kolegu, ali miris se “ponaša” isto kao i sa prethodnom penom. Najintenzivniji prilikom istiskivanja, sve manje intenzivan tokom tuširanja, a na koži se jedva oseti, veoma kratko. 

Inače obe pene sadrže po 200ml, cena im je oko 200-250 dinara. Pena je veoma gusta, pravi lep film po koži i potrebno je oko jedna puna šaka proizvoda za celo telo. Pre svake upotrebe potrebno je da promućkate bočice. Pumpice su nešto čvršće nego što bih ja to volela, a sama pena ne “raste” (kao pene / gelovi za brijanje). 

Zašto neću ponovo kupiti Balea pene za tuširanje? Pre svega zbog ambalaže i same teksture. Koliko god mi je bilo zanimljivo da se tuširam penom, ipak staromodno biram klasične kupke. Kada je ambalaža u pitanju, bočice u kojima su one spakovane su pod pritiskom i ne mogu se reciklirati. O tome uopšte nisam razmišljala, kako ne koristim dezodoranse u spreju već punu deceniju, pa sam skroz zaboravila na taj detalj. Treći razlog je taj što nisam zadovoljna kako mi koža izgleda nakon tuširanja. Nije isušena, ali nije ni negovana. Mislim da mi Balea klasične kupke mnogo više prijaju i miris takvih kupki se duže zadržava na mojoj koži. Ovo može biti OK opcija samo ukoliko praktikujete brijanje penama pod tušem, pa da imate 2u1 proizvod, u suprotnom, odolite mirisu i kupite klasičnu kupku :)

Da li ste ranije probali neke pene za tuširanje? Kakvi su vaši utisci?

 

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.