Unicorn

23. 10. 2017.

Kako da sami organizujete baby shower

12. 11. 2017.

Balea crna maska – poređenje nove i stare verzije

27. 10. 2017.

Crne maske za lice su prodrmale internet i ljubitelje kozmetike iz korena. Već duže od godinu dana smo zatrpani videima po društvenim mrežama koji prikazuju zaista neverovatne (i pomalo gadne) rezultate. Bez obzira na blog, obično “ne padamo” na nove hitove čim se pojave, pa je tako bilo i sa crnim maskama. U poslednjih par meseci smo isprobale nekoliko različitih. Balea crna maska jedna je od najpovoljnijih na tržištu i odlična je ako želite da se upoznate sa ovom vrstom proizvoda. Ako ste možda probali staru verziju i niste bili zadovoljni, uporedićemo i pokazaćemo vam razlike između nove i stare verzije.

Balea crna maska za lice dolazi u kesici u kojoj imate dovoljno proizvoda za dva korišćenja. Da budemo preciznije, dobijete ukupno 2x8ml proizvoda. Uputstvo sa poleđine obe verzije zvuči gotovo isto. U pitanju je peel off maska za lice koja sadrži salicilnu kiselinu, aktivni ugalj i cink. Potrebno je da još zatvorenu masku “promućkate” kako bi se sastojci sjedinili. Namenjena je pre svega osobama sa problematičnom kožom sklonom bubuljicama i namenjena je za dugotrajnu i redovnu upotrebu. Zašto smo naglasile ovo, zato što većina ljudi vidi video koji čuda čini iz prvog pokušaja, ali sudeći po uputstvu sa pakovanja, ova maska treba da se koristi tri puta nedeljno, duži vremenski period kako bi imala efekta, pa ne očekujte instant rezultate.

Nakon 4 nedelje koža bi trebalo da vam bude dubinski očišćena, trebalo bi da imate manje sebuma i manje bubuljica. Takođe, ova maska je peel off, što znači da treba da je “odlepite” sa lica, od ivica prema sredini, i nakon skidanja će ukloniti površinski sloj odumrlih ćelija i učiniti vašu kožu mekšom. Mekša koža je jedini efekat ove maske koju možemo da potvrdimo. Zaista nakon što uklonite ovu masku sa lica koža je na dodir kao bebina. Vodite računa samo da je nikako ne nanesete na predeo oko očiju, usta, obrva, zulufa i očekujte da će vam počupati sve mini dlačice koje imate bilo gde na licu.

Što se tiče čišćenja lica i instant rezultata, kada je Balea crna maska u pitanju, mi nismo videli nikakve efekte. Ovu masku je probalo nas 10. Mučili smo i dečka i muža i brata i koleginicu sa faksa i ostalu rodbinu i prijatelje. Probali smo sa parenjem lica pre nanošenja i bez parenja lica. Jednostavno rezultata nema. Nova verzija je svakako bolja od stare. Dosta je gušća, crnja, jače se lepi za lice i ostavlja kožu mekšom na dodir, ali kada je uklanjanje mitisera u pitanju rezultati izostaju sa obe verzije. Jedino što ponekad pore izgledaju suženije, ali samo trenutno. Lice više boli prilikom skidanja nove verzije, od stare verzije, jer jače prijanja za lice.

Bez obzira na uputstvo, iskreno mi ne preporučujemo korišćenje ove maske 3x nedeljno. Maska je jaka, lice zna da se zacrveni baš dosta nakon skidanja, uklanja sve odumrle ćelije sa kože i smatramo da je tri puta nedeljno prečesto za ovu masku. I dalje je imam u kući redovno, pre svega jer volim da je nanesem pre nekog “bitnog” šminkanja, jer mi koža bude značajno mekša na dodir i šminka lepše izgleda na koži nakon nje. Možete je kupiti u svim DM drogerijama i cena je oko 150 dinara za 16ml. 

Kakva su vaša iskustva sa crnim maskama za lice?

2 comments

  1. I ovu masku( noviju verziju) koristim nekoliko meseci al ne u kesicama nasla sam pakiranje u tubi. Tu i tamo izvuce koji miteser al vise sam primetila da uklanja mrtve stanice koze. Koristim je jednom nedeljno jer stvarno je prejaka. Al zadovoljna sam jer nakon nje primetila sam da mi je koza fino zategnuta i da mi izravna malu boricu na celu medju obrvama. E to joj je kod mene najveci plus. Ne potraje dugo 2 do 3 dana al i to je nesto.

    1. Uuuuuu, ublažava borice privremeno…. To nismo primetile, ali sjajno otkriće, hvala na tome. :D
      Nije ona jedina, sve crne maske koje su se pojavile otprilike (ne) rade po istom principu…

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.