Herbal Essences White Grapefruit & Mosa Mint šampon i balzam

21. 12. 2019.

Godinu dana na YouTube-u

02. 01. 2020.

ARTDECO Fixing Powder

22. 12. 2019.
Beauty Bang Theory - Godinu dana na YT

ARTDECO Fixing Powder prvi je od 3 ARTDECO proizvoda o kojima planiramo da vam pišemo narednih dana. Najiskrenije, kada nam je stigao paket od Jasmin parfimerija, njemu sam se najmanje obradovala, pošto sam već imala puder za fiksiranje kojim sam bila zadovoljna, ali što sam ga više koristila sve mi se više sviđao, do te mere da se već mesecima ne hvatam za RCMA koji sam koristila godinama. 

ARTDECO Fixing Powder dolazi u kvalitetnom plastičnom pakovanju koje sadrži 10g. Nakon skidanja poklopca u pakovanju se nalazi platneni tufer koji možete koristiti za nanošenje praha. Tufer može biti koristan ukoliko nanosite veću količinu na određene delove lica (kako biste pooštrili konture na primer), ali kada je celo lice u pitanju, ja ga nanosim četkicom. Samo pakovanje ima rupice ispod poklopca, kojima možete kontrolisati količinu proizvoda koji koristite i koji umnogome olakšava korišćenje, ali i smanjuje nered koji ostaje nakon korišćenja (verujte osobi koja se godinama pati sa RCMA pakovanjem). Prah u sebi sadrži najsitnije moguće, praktično neprimetne, reflektujuće čestice, koje čine da vam lice izgleda prirodno sjajno i ujednačeno. 

Proizvod je napravljen u Nemačkoj, a zvanični opis proizvoda glasi ovako: Transparentni puder u prahu koji odgovara svim tipovima kože. Pored svoje osnovne namene uz Camuflage Cream, može se koristiti i u kombinaciji sa tečnim i kompaktnim puderima. Njegova uloga je u fiksiranju podloge. Podlogu čini vodootpornom i nerazmazivom”. Iskreno, nisam ni pročitala ovaj opis dok nisam sela da vam pišem recenziju, tako da je red da pređemo na moje utiske. 

Imam suvu kožu lica, koja nije naviknuta na puder (puder stavljam samo 2-4 puta mesečno) i ima običaj da prosija ukoliko duže nosim jaču šminku. Fiksiranje podloge mi je obavezan korak u šminkanju. Takođe, volim da fiksiram puder jer mi se više sviđa kako se blendaju bronzer i rumenilo kada se ne stavljaju na “vlažnu” bazu.

Ono što mi se sviđa kod ARTDECO Fixing Powder pudera je to što mi lice ne izgleda neprirodno mat. Na primer, RCMA puder je odličan za setovanje, ali nekada zna da me matira toliko da izgledam kao da nosim masku. Sa ARTDECO puderom vam se to neće desiti. Lice i dalje ima prirodan sjaj, a opet su matirani delovi koje je potrebno matirati. Lice (T zona) mi ne prosija narednih 6-8h, nakon čega ja obično skidam šminku svakako. Ukoliko je potrebno da se matiram, u tu svrhu najčešće koristim papiriće za matiranje, ali sam probala da nanesem i ARTDECO Fixing Powder i nije mi napravio “blato” na licu. 

Još jedan plus, meni jako bitan, jeste to da mi ovaj puder ne čini pore više vidljivim. Ne volim kada uzmem puder za setovanje ili puder u kamenu i odjednom mi koža izgleda suvo, pore su proširene i svaka tačka više izražena. Verujem da znate o čemu pričam, pogotovo ako ste suvokožac.

Moj savet vam je da odete u Jasmin parfimerije i da probate malo ovog pudera na ruci bar. Videćete kako je nežan, ne ostavlja kožu zacementiranom, već veoma “baršunastom” na dodir. Reflektujuće čestice možda nećete ni da primetite, ali meni to ni najmanje ne smeta, čak mi se sviđa. Verujem da imaju svoju ulogu, a opet vi ne izgledate kao novogodišnja jelka :).

ARTDECO Fixing Powder, kao i ostale ARTDECO proizvode možete kupiti u Jasmin parfimerijama i puna cena mu je 1730 dinara. Jasmin često ima akcije, pa nije na odmet pratiti njihov sajt ili Instagram profil. Ja pudere za setovanje nikada ne štedim, a ovaj korisitm već puna 3 meseca i ostalo mi je još bar polovina pakovanja (mada je teško proceniti tačno). 

Gledam sad koliko sam se raspisala oko pudera za setovanje, tako da verujem da vam je jasno koliko mi se sviđa :) Pišite nam utiske, ali i vaše omiljene proizvode u komentarima. 

Sve fotografije: Dislokacija

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.