Nekozmetički favoriti 2016

31. 12. 2016.

Bioten Skin Moisture gel za umivanje sa ekstraktom dunje

09. 01. 2017.

Vichy Dercos šampon protiv peruti (koji stvarno radi)

05. 01. 2017.

Ako ste ikada imali perut znate da je to velika muka! Ja ga imam povremeno, pojavi se nakon stresnih situacija i onda mi je potrebno nekoliko meseci da ga izlečim. Odustala sam od kupovine raznoraznih šampona, seruma, čak i “magičnih lekova” koje možete da napravite u svojoj kuhinji. Naučila sam da ćutim, trpim i da čekam da prođe. Verovatno se onda pitate otkud na blogu recenzija šampona protiv peruti, kad upravo rekoh da sam od istih odustala? E pa srećom, Vichy Dercos šampon protiv peruti je slučajno završio kod mene i postao je meni omiljeni šampon ikada!

Pre par meseci sam dobila tester kesicu ovog šampona koja je samo “sakupljala prašinu” po fiokama. Zašto sam se odlučila da je probam, ne znam, ali verujem da sam bila očajna, jer sam ponovo došla u fazu gde ništa ne pomaže. Nakon prvog pranja, i zaista ne preterujem, nakon prvog pranja Vichy Dercos šamponom protiv peruti, skoro sva perut je nestala! Jasno vam je da sam (sa polu-mokrom kosom) otrčala u najbližu prodavnicu da kupim zalihe!

Vichy Dercos šampon protiv peruti dolazi u pakovanjima od 200ml i 390ml (nisam sigurna da li je pakovanje od 390ml dostupno u Srbiji, ali ako jeste svakako ga preporučujem, zbog mele razlike u ceni). Postoji u verziji za suvu kosu i u verziji za normalnu ka masnoj kosi (koji vidite na fotografiji iznad). Šampon je intenzivno narandžaste boje i ima nešto jači miris. Pumpica, koja postoji samo na velikom pakovanju, može da se “zaključa”. Meni je potrebno 3-5 pumpica za jedno pranje, ali bez obzira na to ovaj šampon se ne troši brzo. Uvek se trudim da ga pre ispiranja ostavim par minuta na kosi.

Neću vas daviti sa informacijama sa pakovanja, to možete pročitati ovde. Reći ću vam još jednom da me je ovaj šampon rešio bar 70% peruti nakon prvog pranja, a nakon trećeg 100%. Koristila sam ga možda 5-6 puta, do pre par nedelja, od kada koristim “normalne” šampone i perut se nije vratila, ni u tragovima!

Vichy Dercos šampon protiv peruti možete pronaći u većini apoteka! Cena za pakovanje od 200ml je nekih 1300-1600 dinara, dok sam ja pakovanje od 390ml platila oko 20-25€. Imate najiskrenije preporuke za ovaj šampon od mene!  

Da li imate problem sa peruti? Koji šampon vas “spašava”?

6 comments

  1. I mene je počeo mučiti perut već nekoliko meseci, pre se pojavljivao par dana posle pranja, sad je i posle pranja tu… Baš si me zainteresovala ovim šamponom, i ja takva sam kakva sam, proverila sam sastojke i vidim sadrži SELENIUM SULFIDE koji je karcinogen http://nj.gov/health/eoh/rtkweb/documents/fs/1653.pdf tako da hvala Vichy, ali preskočiću. Inače, kad si već spomenula kućne “magične lekove”, počela sam pre pranja da mažem teme nerafinisanim kokosovim uljem sa par kapi čajevca, držim po nekoliko sati i znatno smanji svrab i količinu peruti.

    1. Ja, ako smem da priznam, još uvek nisam počela da obraćam pažnju na sastojke. Znam da je to nije baš za pohvalu…
      Od kućnih “lekova” meni je pomagala komovica sa koprivom i belim lukom i zaista radi “iz prve”, ali 6 meseci ne može miris da se ispere… Tako da sam odustala…

  2. Nije prvi puta da čujem za ovaj šampon, i evo stvarno mi je svaki put žao kad ga vidim što ga još nisam kupila. Pogotovo u ovom periodu kada mi je tjeme posebno izloženo temperaturnim promjenama, jednostavno poludi. Ja sam za sada pokušavala sa šamponima za osjetljivo vlasište, dobro čitala sastave ali rezultati su i dalje bili mlaki. Zaključak – probati čim prije ovaj šampon :)
    Iva

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.