Ingrid HD Beauty Innovation bronzer

23. 01. 2017.

Decembarski My Little Box 2016

23. 01. 2017.

Sephora Konjac Sponge duo

23. 01. 2017.
Ingrid HD Beauty Innovation bronzer

Sephora praznične kolekcije uvek oduševe, ali je ovogodišnja božićna / novogodišnja kolekcija meni jedna od omiljenih Sephora limitiranih kolekcija ikada! Među prazničnim proizvodima pronašao se i Sephora Konjac Sponge duo – set sa dva konjak sunđera za pranje lica. Odavno planiram da ih probam, a kada su stigli u ovako lepom pakovanju (sa zlatnim detaljima), nisam mogla da ih propustim!

Pre svega reč, dve o Konjak biljci i sunđerima – Konjak je biljka popularna u Aziji, od čijeg korena se prave sunđeri o kojima vam mi danas pišemo. Popularnost su stekli pre svega u Koreji i Japanu, a na “zapadno” tržište su se probili pre par godina. U Koreji, Japanu i Aziji generalno ih, navodno, svi koriste, a preporučuju se kao zamena za peškiriće, ali i dosta grublje električne čistače. Nežni su prema koži i mogu se koristiti svakodnevno. Imaju veliku moć upijanja vode, pa se njihova veličina dosta razlikuje kada su suvi i vlažni! Konjak biljka može da se koristi i u ishrani, ali nemojte da pojedete vaše sunđeriće :)!

Crni sunđer iz Sephora Konjac Sponge duo seta navodno u sebi sadrži aktivni ugalj i pomaže u čišćenju pora i smanjenju mašćenja kože, i posebno se preporučuje koži sklonoj aknama, dok je beli sunđer obogaćen antioksidantima koji usporavaju starenje kože i čuvaju je od spoljašnjih uticaja. Ove sunđere ne treba koristiti duže od mesec, dva, jer dolazi do razvoja bakterija i gljivica u njima zbog vlage. Trudite se da ih nakon korišćenja ostavite na nekom mestu na kome će se najbrže osušiti, kako bi ste im (bar malo) produžili vek trajanja.

Sephora Konjac Sponge duo sunđeri i ja se družimo poslednja 2 meseca. U decembru sam koristila crni sunđer, a u januaru, sve do danas, beli sunđer. Zapisivala sam svoje mišljenje o njima redovno, ali sada kada pišem konačnu verziju teksta vidim da se sve ponavlja i svodi na isto –  ovi sunđeri odlično čiste kožu i u kombinaciji sa gelom / penom i samostalno, ali to je sve!

Kada kažem “to je sve” mislim uslovno naravno, šta više očekivati od sunđera za čišćenje lica nego da očisti kožu – a Sephora Konjak sunđerići to rade odlično. Ono što sam ja očekivala je primetna razlika između crnog i belog. Crni mi nije umanjio pore, niti mitisere, a beli mi nije primetno obnovio kožu. Ovi sunđeri su približno iste veličine i gotovo identične teksture. Ako bih morala da ukažem na neku razliku rekla bih da je beli (možda) za nijansu gušći, tvrđi, ali i nežniji. Oba rade apsolutno isti posao i još jednom ponavljam – rade ga odlično! Izuzetno su nežni na koži, a ipak rade blagi piling. Ostavljaju kožu nežnom i mekanom, bez osećaja zatezanja. Još jedan plus je to što koristim primetno manje Bioten gela za umivanje od kad koristim njih!

Dugo sam razmišljala da li je ovo pozitivna ili negativna recenzija i nisam sigurna da li ste i vi do sada mogli da razlučite! Ja ove sunđere obožavam, zaista mi lepo čiste kožu, ona ostaje mekana i nežna nakon pranja, ne zateže iako je suva, ali nemojte da očekujete čudo! Sephora praznična kolekcija, pa tako i ovi sunđerići su na popustu trenutno pa, ako ih još uvek ima, ja ih preporučujem od srca! Za slučaj da je Sephora Konjac Sponge duo set rasprodat, Sephora u svojoj ponudi ima i pojedinačno zapakovanje sunđeriće.

Da li ste probali Konjak sunđere i kakva su vaša iskustva?

P.S. Malo sam “Googlala” nakon što sam napisala tekst i pročitala sam dosta tekstova napisanih od strane stručnjaka za negu kože koji tvrde da dodaci Konjak sunđerima kao što su aktivni ugalj ili antioksidanti su jednostavno “marketinška žvaka”. Svi se slažu da su Konjak sunđeri odlični, svi ih preporučuju i za svakodnevnu upotrebu i za sve tipove kože, ali ako ih kupujete samo zbog natpisa “obogaćen sa…” znajte da je i onaj bez “dodataka” podjednako dobar!

2 comments

  1. I ja sam pre neki dan počela da koristim “konjak” :D
    Deluje super, ali mora da prođe još neki dan. A upravo iz tih marketinških razloga nisam htela da kupujem neki skuplji jer mislim da su svi prilično isti, pa sam kupila Ebelin. Ali sviđa mi se što Sephora sada izbacuje i Konjac za telo. Pozdrav :)

Leave a comment