L’oreal La Vie En Glow paleta highlightera

04. 12. 2018.

Bourjois Le Petit Strober highlighter

14. 12. 2018.

NYX Alabama – Matte Lipstick

12. 12. 2018.

Znate da nama nije smetalo da pišemo o bordo karminu ni u avgustu, ali ako ćemo iskreno, tamni karmini jesu karakterističniji za jesen i zimu. Prvi sneg prošao je još pre par nedelja, iako smo zvanično još uvek u jeseni, tako da je red da se ponovo vratimo meni omiljenoj nijansi karmina – bordo! Danas će biti malo više reči o NYX Alabama Matte Lipstick, mom prvom NYX karminu posle 3 godine.

Sa NYX karminima nemam lepa iskustva i žao mi je što ovaj tekst moram da počnem negativno, ali zaista je tako. Probala sam dva njihova tečna karmina – Antwerp i Copenhagen (za kojim još uvek patim) i ni jedan ni drugi mi se nisu svideli. Bili su previše suvi, krunili su se, uvlačili u linijice i nakon par sati izgledali veoma ružno. Probala sam još pre 4-5 godina i neki njihov “običan”. Savršena hladna crvena nijansa, ali se toliko uvlačio u linijice oko usana i sa olovkom i bez olovke da sam izgledala kao da su mi popucali kapilari.

NYX Alabama Matte Lipstick o kojem ćemo vam danas pisati je prelepe bordo nijanse. Vuče na topliju nijansu i na Alexandar sajtu je čak opisana kao cigla crvena, ali ja je ipak smatram bordo. Bez obzira na toplu nijansu, nisam primetila da mi se vizuelno boja zuba menja, verovatno zbog tamnije nijanse. Krajnje očekivano od mat, tamnog karmina i Alabama ističe suve delove pa je potrebno usne dobro hidrirati i po potrebi ispilingovati pre nanošenja.

Na Alexandrovom sajtu piše da su karmini iz ove kolekcije “veoma pigmentisani, bogato formulisani i postojani. Usne su hidrirane tokom čitavog dana, lako se nanosi i pruža mat izgled usana”. Slažem se da su veoma pigmentisani i postojani. Bez jela traje dok ga ne skinete, a ukoliko sa njim jedete, skinuće se sa unutrašnje strane usana, ali ukoliko su vam usne lepo hidrirane, lako ćete ga popraviti. Tačno je i da se lako nanosi i da pruža mat izgled usana i to ozbiljno mat, ali kada je hidriranost usana u pitanju, ne mogu da se složim, baš ni najmanje.

Ne samo da vam NYX Alabama Matte Lipstick neće hidrirati usne, niti ih zadržati hidriranim, već ih mnogo isušuje. Prvih sat, dva, najviše tri on je poprilično prijatan na usnama, imajući u vidu da je u pitanju mat formula, ali nakon toga, ne samo da usne zatežu, već se i sam karmin vrlo čudno osuši na usnama. Po linijicama na usnama i na uglovima usana kao da se višak proizvoda sakuplja u kuglicama bukvalno. Ne znam kako bih drugačije opisala. Nikada mi se tako nešto nije desilo sa karminom, pa sam bila veoma zbunjena i iznenađena i bila uverena da je problem u meni.

Ali kako to obično biva kod nas na blogu, još nekoliko devojaka je isprobalo karmin i sve su imale isti problem sa njim – isušivanje usana, sakupljanje proizvoda u boricama (što izgleda užasno kada razvučete usne u osmeh) i misteriozne kuglice proizvoda koje se pojavljuju nakon par sati. Uz sve to, cena NYX Alabama karmina je oko 1000 dinara, a mogu u po dana i u po noći da vam nabrojim bar 5 proizvođača sa nižim cenama i boljim kvalitetom. 

 

Ne želim da odustanem od NYX karmina, ne želim čak ni od Copenhagen-a da odustanem, zagledam ga svaki put u prodavnici, ali ovo mi je četvrti NYX karmin i četvrto razočarenje. Znam da su hvaljeni i obožavani od strane mnogih devojaka, tako da je možda problem u meni, ali svakako sam vrlo tužna što nikako ne mogu da nađem njihov karmin koji mi odgovara, pošto svi znamo da imaju na stotine nijansi. 

Kakva su vaša iskustva sa NYX karminima? Imate li neke savete za mene?

Sve fotografije:Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.