By Terry Crayon Khol Terrybly olovka za oči

12. 10. 2017.

Sleek i-Lust – Diamonds in the Rough paleta senki

12. 10. 2017.

Merci Handy – pasta za zube

12. 10. 2017.

Znate one (kozmetičke) proizvode koje koristite svakodnevno i toliko su postali deo vaše svakodnevice da prosto ne razmišljate o njima? Pasta za zube svakako je takav proizvod, bar ako mene pitate. Nikada nisam razmišljala o njima i nikada nisam verovala da ću o istim pisati na blogu. A onda je uz januarski My Little Box (o decembarskom smo pisale ovde) stigla najslađa pasta za zube koju sam ikada videla – Merci Handy!

Merci Handy pasta za zube u plavoj bočici, nosi naziv Holy Mint. Dolazi u pakovanju koje je kranje netipično bilo kojoj drugoj pasti za zube koje ste do sada videli. Providno je sa trouglićima raznih veličina i puno je preslatkih porukica. Na dnu pakovanja, sa prednje strane, piše “ljubav i pasta za zube”, dok sa zadnje strane ima mini ilustracije i porukice (koje nije lako prevesti na srpski, a da i dalje zvuče cool tako da bacite pogled na donju fotkicu). Napravljena je u Francuskoj (sa osmehom, kako drugačije?) i sadrži 98% prirodnih sastojaka, što je takođe čini jedinstvenom!

 

Sama pasta za zube je veoma čudne teksture. Tečnija je od klasičnih pasti za zube, pa vodite računa da vam ne iscuri previše. Pored toga sadrži piling čestice koje čine vaše zube ooozbljno glatkim. Ukus joj nije preterano ljut, što verujem da je posledica prirodnih sastojaka. Na pakovanju piše da se preporučuje korišćenje tri puta dnevno (uz porukicu “tačno onako kako vas je mama naučila”), ali je ja ne koristim tako. Na fotografiji ispod možete videti bela zrnca na mojoj ruci, i to su te piling čestice o kojima vam pričam. Vodeći se logikom da ni kožu ne treba svakodnevno trljati jakim pilinzima, to ne radim ni svojim zubima. Merci Handy pastu za zube koristim nekoliko puta nedeljno, najčešće uveče. Svakako, ja nisam stručnjak kada je oralna higijena u pitanju, pa molim vas ne uzimajte moj primer zdravo za gotovo. Nisam sigurna koja je funkcija plavim lopticama koje vidite na slici iznad, osim što ovu pastu za zube čine još slađom.


Kod njih na sajtu paste za zube su dostupne u tri različite boje, plavoj, roze i crnoj. Čini mi se da sam kod nas u Sephori videla samo plavu verziju, ali nemojte da me držite za reč. Cena joj je oko 500 dinara za 50ml proizvoda. Svakako imate sve preporuke od mene za ovu preslatku pasticu (ako do sada još uvek niste shvatili da sam potpuno zaljubljena u Merci Handy pastu za zube, evo još jednom ću da spomenem da je najslađa pastica za zube ikada!).

Kako vam se sviđa ova pasta za zube? Želite li da je probate?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.