Rezbarenje bundeva za Noć Veštica

27. 10. 2015.

Kao polomljena porcelanska lutka

29. 10. 2015.

3D mumije na noktima

28. 10. 2015.

Do ideje za manikir povodom Noći Veštica bilo je najteže doći. Većina fotografija na internetu podrazumevaju posedovanje ozbiljnih slikarskih sposobnosti. U nedostatku istih došle smo na ideju o verovatno najjednostavnijem manikiru kada je Noć Veštica u pitanju.

Ove godine smo se odlučile za dizajn mumije na noktima. Za ovaj manikir su vam potrebni:

  1. Beli lak za nokte – mi smo koristile lak iz Essence-ove “The Gel” kolekcije u nijansi 33 Wild White Ways
  2. Male, plastične oči  koje možete pronaći u kineskim prodavnicama ili knjižarama, a ukoliko vam je lakse nacrtajte ih crnim lakom za nokte 
  3. Makaze
  4. Plastična kesa (najbolje bi bilo da koristite plastične kese koje dobijete u prodavnicama garderobe, jer su one glatke i deblje od običnih kesa)

Veče pre nego što odlučite da ukrasite svoje nokte, na kesu sipajte desetak kapi belog laka za nokte i četkicom ga oblikujte u pravougaonik (dimenzija 2 x 4 cm otprilike). Trudite se da vam kesa stoji na ravnoj podlozi i da je ne pomerate dok se lak potpuno ne osuši. Ukoliko rešite da ukrašavate više od dva nokta na jednoj ruci, kao što smo mi, onda će vam biti potrebna veća količina laka.

Beauty Bang Theory - manikir 3D mumije na noktima tutorijal

Kada je lak suv,  lagano ga odlepite tako što ćete saviti kesu na mestu gde počinje pravougaonik. Isecite ga na tračice širine 2-3mm i odvojite 7-10 tračica za jedan nokat. Zatim ceo nokat namažite jednim slojem belog laka i dok je on još vlažan zalepite na nokat prvo oči, a potom oko njih tračice od laka. Ukoliko rešite da umesto veštačkih očiju koristite crni lak za nokte, ostavite deo nokta bez tračica kako biste na tom mestu iscrtali oči. Tračice možete skratiti pre stavljanja na nokat ili ih možete iseckati nakon što ih zalepite. Nama se svidelo da nokti odnosno “zavoji” budu malo neuredni, tako da smo tračice sekle nakon lepljenja.

Da li vi imate neku drugu ideju za manikir povodom Noći Veštica? 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.