Septembarski favoriti 2016

08. 10. 2016.

Galeries Lafayette lakovi za nokte

15. 10. 2016.

L’oreal Paris Color Riche karmini

12. 10. 2016.

Verujem da ste već shvatili da je naša ljubav prema L’oreal proizvodima ogromna! Od drogerijskih kompanija, L’oreal nam je definitivno favorit. Kada bismo pokušale da sve njihove proizvode koje posedujemo “uguramo” u jednu fotografiju, verovatno bi nam bile potrebne merdevine za pristojan #flatlay! Imajući sve to u vidu, ali i moju opsednutost karminima neverovatno je da do sada nisam probala L’oreal Paris Color Riche karmine.

Ideja da pišemo o njima došla je od moje najbolje drugarice koja me je još letos pitala da joj preporučim neki svetli, “nemat” karmin. Bilo mi je neverovatno da ne znam za takve, jer moja kolekcija broji mnogo (mnooooogo) karmina. Skoro svi su tamni i mat. Jedini karmin koji mi je u tom trenutku pao na pamet je Rimmel The Only One u nijansi 700, ali sam znala da je njega već kupila na moju preporuku. Nije mi preostalo ništa drugo nego da krenem u potragu i tako sam i naišla na L’oreal Paris Color Riche karmine. Odlučila sam se za 4 nijanse, o kojima detaljnije možete da pročitate u nastavku.

L’oreal Paris Color Riche karmini kod nas su dostupni u 14 nijansi, dok ih u prodavnicama u inostranstvu ima oko 40. Postoje mat i sjajne verzije. Dolaze u elegantnim i svima dobro poznatim zlatnim pakovanjima. Miris me podseća na mamine “stare” karmine i meni se veoma sviđa. Cena ovih karmina je oko 1300 dinara i možete ih pronaći u svakom Lilly-ju i DM-u. Odlučila sam se da probam dve roze, više letnje, nijanse, ali i dve tamnije, pogodnije za jesen. Pre nego što počnemo sa recenzijom, moram da napomenem dve stvari. Pre svega moje usne su odbijale da sarađuju sa fotoaparatom i sve nijanse su izgledale gotovo identično na fotografijama, zato ste uskraćeni za fotografije karmina na usnama. Druga napomena odnosi se na trag karmina na ruci koji je na svim fotografijama ispao mat, iako karmini nisu mat. Ovi zlatni mališani su nas dobrano namučili i fotkale smo ih danima. Nadamo se da ne zamerate što prikaz na fotografijama nije najrealniji. Nijanse karmina su ispale realno na fotografiji traga ispod, dok je pigmentacija drastično bolja uživo. Obavezno bacite pogled na njih kada odete u sledeću kupovinu!

beauty-bang-theory-loreal-paris-color-riche-shades

136 Flamingo Elegance je klasična roze nijansa karmina sa jedva jeeedva primetnim zlatnim sljokicama koje usnama samo daju sjaj i skoro da se ne primećuju. Boja se lako nadograđuje i ovaj karmin možete nositi kao sjajnu završnicu preko nekog drugog karmina ili olovke, ali i samostalno, kao izuzetno pigmentovan karmin. Ističe suve delove, ali ne preterano.

233 Boreal Taffeta je meni omiljena nijansa od ove četiri. Braonkasta nude boja takođe sadrži zlatne šljokice, ali u mnogo većoj količini od prethodne nijanse. Šljokice se ne primećuju na usnama, već samo daju visok sjaj ovom karminu. Nijansa 233 je izuzetno “laka” i možete je nanositi bez ogledala. Idealna je i samostalno i preko neke olovke za usne ili mat karmina. Prijatna je na usnama i ne ističe suve delove. Sve preporuke za ovu nijansu (ukoliko ne uspete da pronađete nijansu 233 kod nas, pogledajte nijansu 235 Nude, veoma su slične).

beauty-bang-theory-loreal-paris-color-riche-swatch

303 Rose Tendre mi se na prvi pogled učinila kao potpuno pogrešna nijansa za mene. Na ruci izgleda kao hladno roze nijansa, jake pigmentacije, visokog sjaja, koji se presijava gotovo na belo. Sa druge strane na usnama je izuzetno blaga roze nijansa, prelepog sjaja, koja ne ističe suve delove. Takođe je izuzetno laka za nanošenje i odlična u paru sa nekom mat olovkom ili karminom. Čini mi se kao da mi usne izgledaju punije sa njom, zbog visokog sedefastog sjaja.

431 Fuchsia Declaration je poslednja nijansa koju trenutno imamo u našoj L’oreal Paris Color Riche kolekciji karmina. Pored nijanse 233 definitivno spada više u jesenje nijanse. U pitanju je roze-ljubičasta, takozvana “berry” nijansa, takođe visokog sjaja. Ne ističe suve delove na usnama. Ja je najčešće nosim samostalno, ali se lako kombinuje. Ostavlja blagi “stain” na usnama i nakon što se skine. Ova nijansa je najtamnija i najbolje pigmentacije, bar kada su ove četiri nijanse u pitanju. Još jedna nijansa za koju imate sve naše preporuke!

Naše četiri nijanse L’oreal Paris Color Riche karmina su izuzetno prijatne na usnama. Ne traju dugo, što je očekivano od sjajnih karmina, ali bez jela će ipak izdržati par sati na usnama. Ne razmazuju se i ne izlaze iz linija usana. Kako ja najčešće nosim mat karmine, poslednjih meseci kad god nanesem neki od ovih L’oreal Paris Color Riche karmina imam osećaj kao da odmaram usne, pošto ih ovi karmini ni malo ne isušuju! Zlatne šljokice, odnosno zlatni prah koji sadrže ovi karmini zna da ostane na usnama nakon što se boja skine, ali se on zaista jedva primećuje, a i ako ga primetite predivan je i ne verujem da će vam smetati. Ovi karmini su idealni i za školu, fakultet, posao, šetnju, piće sa drugaricama, ali i neki večernji izlazak kada se odlučite za tamnije našminkane oči i želite malo sjaja na usnama!

Da li volite L’oreal Paris Color Riche karmine? Koji nijanse su vaši favoriti?

6 comments

    1. Ni ja nisam ljubitelj karmina roze nijansi, ali 303 mi se baš sviđa, verovatno zato što je više sjaj nego boja.
      Od nas obe sve preporuke za ove karmine, zaisa su izuzetno prijatni i pogotovo ako ti se tokom hladnog vremena suše usne, a ipak želiš karmin, spasiće ih!

  1. Generalno mi se dopada blog, al mislim da trebas malo vise slika ubaciti (swatch- eve i slicno)…Pozdrav :-*

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.