The Body Shop British Rose buter za telo

30. 06. 2020.

Catrice Blush Box Glowing + Multicolour rumenilo

04. 07. 2020.

Dove piling za telo – nar i shea puter

01. 07. 2020.

Čisto sumnjam da je neko prošao pored Dove pilinga za telo, a da nije obratio pažnju na njih. Pakovanja koja su (standardno za Dove) prelepa kriju 3 različite verzije. Dove piling za telo – nar i shea puter je završio kod mene u korpi, jer ste mi ga vi preporučili u komentaru jednog od videa i moram da kažem – hvala vam do neba!

U bočicu sa bebi roze poklopcem spakovano je 225ml proizvoda. Miris je voćni i osvežavajuć i jedan od najlepših koje sam u poslednje vreme pomirisala. Tekstura je u potpunosti gusta, pa nema ulja i razdvajanja gušćeg dela. Iako izgleda kao da je u pitanju buter, na dodir je ovaj proizvod vazdušast i poput pene. Cena mu je oko 550 dinara, ali se često može naći na popustu za 400 dinara.

Na prvi pogled mi se učinilo da je ovaj piling preblag da bi mi se svideo, ali sam se ozbiljno prevarila. U pitanju je intenzivan piling čije su čestice toliko sitne da ih i ne vidite u pakovanju, a uz to njihova oblik smanjuje mogućnost da dođe do bilo kakvih mikro povreda kože. Pošto ne sadrži ni so, ni šećer, već hidrogenizovan silikon, nema bojazni od peckanja i drugih iritacija. Nakon korišćenja koža je mekana, nežna, i negovana, ali bez dodatnog sloja koji ostavljaju uljani pilinzi.

Pošto ste me pitali da li Dove piling za telo sadrži mikroplastiku (a najiskrenije toliko me je oduševio miris, da sam prilikom kupovine i zaboravila da pogledam) informacije koje sam pronašla na internetu, a sudeći i po sastavu, u ovom pilingu se ne nalazi mikroplastika. Čestice za piling napravljene su od hidrogenizovanog silikona. U pitanju je supstanca koja je napravljena laboratorijski da imitira silikon koji se može pronaći u prirodi. Sudeći po informacijama i istraživanjima koja sam pronašla hidrogenizovan silikon se ne smatra lošim sa ekološke strane, jer ima gotovo identičnu strukturu i ponašanje kao pesak i drugi prirodni silikoni, koji prekrivaju 12% zemljine površine. Mislim da je ova informacija veoma korisna i hvala svima koji su mi postavili to pitanje! 

Od mene imate sve preporuke za  Dove piling za telo – nar i shea puter. Pored njega na policama drogerija i većih samoposluga mogu se naći i pilinzi sa makadamijom i kivijem, tako da verujem da će svako pronaći miris za sebe! 

Koji piling za telo je vama omiljen?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.