Balea pene za tuširanje

08. 05. 2020.

Le Petit Marseillais Freshness Detox

12. 05. 2020.

Balea kreme za telo

09. 05. 2020.

Ranije sam kupovala isključivo mleka / losione za telo u bočicama. Onda sam otkrila butere i shvatila da se u teglicama, koje mi nisu (bile) najpraktičnije za korišćenje, krije odlična nega. Balea kreme za telo verovatno su najjeftinije verzije “mazalica”, ako uporedimo cenu i gramažu. Svi znate koliko volim Baleu, pa sam rešila da ih kupim i isprobam! 

Postoji nekoliko različitih mirisa Balea krema za telo (rekla bih minimum 4-5). Cena im je oko 300-350 dinara (zavisno od popusta) za 500ml i možete ih kupiti u bilo kom DM-u. Obe verzije koje ja imam (a pretpostavljam da to važi i za ostale) su pogodne za vegane. Takođe, sviđa mi se što imaju pakovanja pogodna za reciklažu, pa ukoliko skinete nalepnicu sa teglice, samu plastiku možete nesmetano da reciklirate (ili je iskoristite za nešto drugo). Ja sam kupila prvo kremu za telo sa ši puterom i arganovim uljem, a kasnije i kremu sa avokadom, pa ću vam o te dve verzije danas i pričati. 

Balea krema za telo sa ši puterom i arganovim uljem je namenjena suvoj koži. Sadrži i vitamin E, a proizvođač kaže da “hidrira kožu 24h i čini je gipkom i povećava njenu elastičnost”. Njena tekstura u teglici izgleda kao žele, međutim na dodir je veoma mekana i ređa nego što izgleda. Potrebna je jako mala količina i veoma lako se razmazuje. Zna da ostavi bele tragove, ako preterate sa količinom, tako da koristite samo malo kreme, a lako možete da je dodate. Upija se gotovo instant i koža zaista ostaje mekana jako dugo. Nije ni malo teška na koži što je dodatni plus za tople mesece. Ima specifičan miris, meni malo teži i rekla bih da nije baš za ove toplije dane. Miris svakako ne guši, mada se zadržava na telu. 

Balea krema za telo sa avokadom sadrži hladno ceđeno ulje avokada i takođe je namenjena suvoj koži. Na pakovanju piše da “bogata formula sa kompleksom ulja neguje suvu kožu. Povećava elastičnost i gipkost kože”. Tekstura ove kreme je drugačija i u pakovanju i pod prstima. Gušća je, ali opet ne preteška na telu. Zbog same teksture se nešto teže razmazuje na koži, ali u pitanju je veoma mala razlika. Kada su beli tragovi u pitanju, isto važi što i za prethodnu kremu. Brzo se upija, toliko da meni stoji pored laptopa i mažem ruke njom, jer ne brinem da li ću izmastiti tastaturu ili miša. Uz to mnogo lepše miriše, blago citrusno, pa mi se zbog toga više sviđa od prethodne. Takođe, lepo neguje kožu i koristila sam je i tokom zime, bez ikakvih perutanja kože. 

gore – Ši i Argan, dole – Avokado

Balea kreme za telo su mi se svidele više nego što sam to očekivala. Veoma se sporo troše, pa su veoma isplative (ne samo zbog niske cene). Meni pakovanje poput teglica uopšte ne smeta više, jer sam se navikla da koristim (dezinfikovane) špatulice i shvatila sam da to zapravo uopšte nije big deal. Iskreno se nadam da će biti još Balea krema sa različitim mirisima i verujem da ću im se vratiti jednog dana. 

Kom timu vi pripadate – tubice ili teglice?

Sve fotografije: Saša Marković

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.